Conversatie beginnen

Hoe maak ik productcategorieën aan in WooCommerce?

Om je webshop overzichtelijk te houden, is het slim om met verschillende productcategorieën te werken. Op deze manier wordt de bezoeker geholpen met het snel vinden wat hij zoekt én het is voor jezelf ook nog eens lekker overzichtelijk!

In deze simpele handleiding leggen we je uit hoe je in WooCommerce productcategorieën kunt aanmaken.


1. Je start met het aanmaken van een categorie door in de linker menubalk onder "Producten" te kiezen voor "Categorieën". 


2. In het volgende scherm krijg je onderstaande invulvelden te zien.

  • Bij "Naam" vul je de naam in die je deze categorie wilt geven.
  • De zogenoemde "Slug" is de URL-vriendelijke versie van de naam die je zojuist hebt ingevuld. Dit is de naam die in de URL verschijnt. De slug bevat alleen kleine letters, cijfers en koppeltekens.
  • Het kopje "Hoofd" is alleen relevant wanneer je de productcategorie wilt toevoegen als subcategorie. Stel, je hebt al een categorie aangemaakt met 'Dameskleding' en je wil graag 'Jurkjes' toevoegen als subcategorie. Dan kun je hier bij "Hoofd" kiezen voor 'Dameskleding'. Als je een hoofdcategorie wilt aanmaken (zoals in dit geval 'Dameskleding') dan vul je bij "Hoofd" in 'Geen'.
  • Afhankelijk van het thema dat je gekozen hebt, komt de beschrijving boven de productcategorie te staan. Het gebruiken van een beschrijving is in dit geval aan te raden. Het geeft de bezoeker meer informatie én het kan voordelig zijn voor het vergroten van je vindbaarheid via Google.
  • Bij het "Weergavetype" kun je kiezen hoe de categorie moet worden weergegeven. Over het algemeen kun je deze op "Standaard" laten staan. Mocht het echter voor jou relevant zijn om, wanneer men op de categorie geklikt heeft, eerst een overzicht van de subcategorieën te laten zien, dan kies je hier voor "Subcategorie". Het is ook mogelijk om zowel de subcategorieën als de producten te tonen. In dit geval kies je hier voor "Beide".
  • Tot slot kun je nog een afbeelding, hier "Thumbnail" genoemd, kiezen voor bij de productcategorie. Afhankelijk van het thema dat je gebruikt, wordt deze afbeelding uiteindelijk weergegeven bij de categorie. 


3. Na het invullen van al deze gegevens, klik je op "Nieuwe productcategorie toevoegen" en klaar is Kees! Je hebt nu een nieuwe productcategorie toegevoegd. Kun je ook nog wel wat hulp gebruiken bij het toevoegen van producten aan deze categorieën? In dit artikel leggen we je haarfijn uit hoe je producten aan je WooCommerce webshop toevoegt!  


Bestanden kiezen of sleep bestanden hierheen
Was dit artikel nuttig?
Ja
Nee
  1. Femke Romviel

  2. Geplaatst
  3. Geüpdatet